Новини >„Светът е хубав, защото е различен”

„Светът е хубав, защото е различен”

      „Светът е хубав, защото е различен”- до този извод стигнаха и активистите, и гостите на откритото заседание на Ученическия парламент, което се проведе през последния ден на февруари. То бе една от дейностите, включени в проекта „Пъстри чудеса” с донор ЦОИДУЕМ.
      Не за първи път членовете на парламента споделят гледните си точки в по-широк формат, но в сесиите през тази учебна година не бяха участвали председателят на Общинския съвет г-н Кадир Хасан, директорът на училището г-жа Минка Атанасова, пом.-директорът г-н Сезгин Беширов, активни родители от клуб „Единство”, учители. За да придадат повече празничност в навечерието на Баба Марта, лидерите излязоха от своята обичайна заседателна зала и посрещнаха гостите в просторния училищен стол.
      Заседанието бе открито от председателя на парламента Хакъ Джемалов. След редовната проверка на кворума, лидерът предложи дневен ред, първата сесия в който бе определена за дебат на тема „Светът е хубав, защото е различен”. През следващия половин час активистите и гостите станаха свидетели на позициите, защитавани страстно от утвърждаващия и отрицаващия отбор. Към състава на поддръжниците на тезата ръководителят на УП г-н Добрин Николов бе привлякъл гимназистите Валентина Митева, Мариета Чанкова и Жоро Георгиев. Техни опоненти бяха Ева Георгиева, Дора Димитрова и Диян Светлов. Аргументите на двата отбора провокираха присъстващите, които изразиха становища в подкрепа на утвърждаващия тим.
      В края на заседанието членовете на парламента бяха приветствани от директора на училището г-жа Минка Атанасова. Възхищение от дебата и от избраната философска тема сподели и председателят на Общинския съвет г-н Кадир Хасан, който покани учениците на сесии на Общинския съвет. На финала участници от клуб „Сръчни ръце”, чийто ръководител е г-жа Йовка Европова, изненадаха присъстващите с изработени от тях мартенички.