Новини >В навечерието на Националния празник

В навечерието на Националния празник залата на Общинския съвет се изпълни с граждани

      В навечерието на Националния празник залата на Общинския съвет се изпълни с граждани, дошли да споделят радостта си от 138-мата годишнина от раждането на свободата.
      Тържественият концерт бе открит със слово, изнесено от директора на СОУ „Свети Паисий Хилендарски“ г-жа Минка Атанасова. Тя проследи пътя на лелеяната свобода, като акцентира и на приноса на родолюбивите върбичани. Приветствие от името на кмета на Община Върбица поднесе г-жа Марияна Христова – секретар на Община Върбица.
      Програмата продължи с драматизацията „Хъшове“, артистично изпълнена от театралите от СИП „Фолклор на етносите“. Със стихове, песни и танци се представиха клуб „Приятели на музиката“, СИП „Краезнание“, журналистически клуб „Диалог“-СИП и певческата група от пенсионерски клуб „Герила“ към НЧ „Пробуда 1878“ и Община Върбица. Незабравими ще останат соловите участия на дванадесетокласничката Валентина Митева и на г-жа Екатерина Минкова.
      След концерта публиката се насочи към центъра на града, за да присъства на откриването на новия паметник в чест на героите от войните. Шест средношколци от СОУ „Свети Паисий Хилендарски“ бяха поканени за почетен караул. Ритуалът по откриването завърши с пищна заря.
      На следващия ден, 3 март, признателните върбичани поднесоха венци, водени от кмета на Община Върбица г-н Мердин Байрям. В шествието участваха представители на институции, учреждения и организации в града. На стража пред новия паметник застанаха и членове на ученическия парламент в СОУ „Свети Паисий Хилендарски“, средношколци от СИП „Краезнание“ и журналистически клуб „Диалог“ – СИП.