Новини > Благотворителността е жива

Отлично начало на акцията „Да сбъднем една мечта“

    Коледно-новогодишният базар с благотворителна цел, който се провежда по инициатива на ученическия парламент, отвори врати в 10 часа днес.
    Още от сутринта ентусиазираните продавач-консултанти от клуб „Сръчни ръце“ и СИП „Етновойс“ започнаха да подреждат експонатите на щанда на майстора. Масите се оказаха отрупани с коледни картички, играчки за елха, игленици във формата на снежни човеци, свещници, гарнирани с шишарки и гирлянди, сурвакници, кукли и други интересни артикули, умело изработени от участниците в групите по СИП „Фолклор на етносите – ромски фолклор“, СИП „Краезнание“, СИП „Етновойс“, клуб „Сръчни ръце“, клуб „Приятели на музиката“ и клуб за дебати „Заедно“. Ценителите на приложното изкуство от първа смяна се оказаха изключително много. Най-бързо бяха продадени изделията на клуб „Сръчни ръце“.
    Паралелно със сувенирния „заработи“ и кулинарният щанд. Указателна табела насочваше през целия ден учениците от двете смени към стола на училището. Там любителите на тестените и сладките изкушения можеха да избират между баници, мекици, баклави, пасти, торти и курабийки, приготвени от родителите на децата от II „а“ клас, на СИП „Фолклор на етносите – ромски фолклор“ (III клас) и клуб „Сръчни ръце“.
    Акцията продължава и утре. Събраните средства ще се отчетат на 23 декември (сряда).