Новини > „Днес получихме чудесен урок по история“ – със задоволство отбеляза в приветствието си г-жа Минка Атанасова

„Днес получихме чудесен урок по история“ – със задоволство отбеляза в приветствието си г-жа Минка Атанасова

    Денят на народните будители и същевременно патронен празник на училището бе отбелязан с тържествена програма и спортна надпревара на 30 октомври.
    В урока по родолюбие, замислен от Хава Дерменджиева и Айше Аянска и изнесен от кандидат-гимназисти и средношколци, бе отделено внимание на личния принос на всеки възрожденски деец, разпалил искрата на знанието и патриотизма. Пред очите на присъстващите преминаха портретите на Паисий, Софроний, Неофит Бозвели, доктор Петър Берон, Добри Чинтулов, Васил Априлов – личности, посветили живота си на най-ценното – просвещаването на народа. Тържествено слово в чест на двойния празник поднесе единадесетокласникът Хакъ Джемалов. Прозвучаха познати Ботеви и Вазови стихове. С бурни аплодисменти бяха възнаградени изпълненията на най-малките участници в програмата: първокласничката Нарин Екрем и певицата от IV „а“ клас Джемиле Терзиева.
    „Честит празник на всички служители, на всички учители, на всички ученици – на всички, които обитават този храм на будителите – СОУ „Свети Паисий Хилендарски“ !“ – така завърши приветствието си директора г-жа Минка Атанасова. Тя пожела приятни мигове на спортните площадки и обяви началото на спортните игри.
    Два часа по-късно бяха известни победителите. Представители на тимовете получиха лично от директора своите награди.